NEDERLANDS-DUITSE GRENS IS ‘GEWOON’ OPEN

In tegenstelling tot de geruchten die de afgelopen dagen de ronde deden, is de Nederlands-Duitse grens open. Of althans, voorlopig nog dan. We namen een kijkje.

Lambert Rinkens, Landgraaf 6 april 2020, 15:21 Update:17:21

Af en toe passeren er enkele auto’s de grens tussen Landgraaf en het Duitse Scherpenseel. Een vrouw en haar twee honden laten de zo goed als onzichtbare grens voor dat wat het is en wandelen met dit aangename weertje lekker verder. Geen controle en al helemaal geen agenten of douaniers die mensen terugsturen te zien. In tegenstelling tot de geruchten is de grens dus gewoonweg nog open.

Afgelopen zaterdag nam het gerenommeerde Duitse Robert Koch Institut het besluit om Nederland tot risicogebied te benoemen. Dat was dan meteen al aanleiding genoeg voor speculaties en de onvermijdelijke geruchtenstroom, ook bij verschillende media trouwens.

Vraag is nu hoelang de grens nog open blijft. Nu Nederland voor de Duitsers een risicogebied is, komt de Duitse regering vanmiddag bijeen om hierover te spreken.

Er zal wel intensiever gecontroleerd gaan worden aldus de Duitse grenspolitie. Daar was op het moment van onze aanwezigheid echter absoluut geen sprake van. Maar ook dat is natuurlijk maar een momentopname.

Update: Inmiddels heeft de NOS bekend gemaakt dat de grens wel openblijft, maar dat dit niet geldt voor grensverkeer dat wil winkelen of tanken.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk