HELAAS EN ONGELOFELIJK: OOK NU NOG GROEPSVORMING IN LANDGRAAF

Dat zou het straatbeeld dus moeten zijn, leeg. En gelukkig blijkt de grote meerderheid van de mensen ook over gezond verstand genoeg te beschikken. Maar hoe ongelofelijk het ook is, nog steeds zijn er idioten die het nog niet begrijpen of er lak aan hebben.

Lambert Rinkens, Landgraaf 4 april 2020, 22:09

Of het zijn idioten of het zijn ongelooflijk asociaal ingestelde mensen. Meest waarschijnlijk is het een combinatie van beide. Via de papieren krant, de online krant, de radio, de tv, op Facebook, op Instagram, via Whatsapp, noem het maar op, wordt keer op keer opgeroepen om niet aan groepsvorming te doen. Het is gewoon te link. En toch gebeurd het. En ook in Landgraaf.

Wijkagent Nieuwenhagen Wim Heidendael liet het eerder al via Twitter weten: op het Eijkhagenpad werden al vaker groepen aangetroffen. En: “Er is genoeg gewaarschuwd aldaar”. De boete kan €390,- bedragen. Dat bericht verscheen gisteren.

Bij tankstation Kempen staat een kleine zwarte Seat geparkeerd. En hoe klein de wagen ook is, vier jongelui blijken het toch nog hoog nodig te vinden om er lekker dicht op mekaar te kruipen. Maar er staat niet alleen de kleine Seat. Er staat ook een motor naast inclusief de bestuurder daarvan, en die is van de politie. En die agent heeft er blijkbaar volkomen terecht schoon genoeg van. En dat loopt dus af met een dubbele prijs die betaald mag worden.

Nummer een isdan de boete, maar daar kunnen de vier nog mee lachen ook. Anderen die door dit soort asocialen worden besmet, kunnen waarschijnlijk prijs nummer twee gaan betalen. En daar is alles behalve mee te lachen.

€390,- boete? Veel en veel te laag dus.

Fotografie: De Landgraaf Courant/Lambert Rinkens

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk