WELLICHT OOK EREDIVISIE KLAAR MET SEIZOEN

Het seizoen voor amateurvoetbal is al ten onder gegaan door de huidige gang van zaken. Nu dreigt ook het professionele seizoen eerder klaar te zijn dan oorspronkelijk gepland. Een prognose.

Lambert Rinkens, Landgraaf 2 april 2020, 21:03

Bij de amateurs is de zaak al gepiept. En, hoe pijnlijk dan ook voor menige club, speler en liefhebber, terecht. Nu nog wat voor risico’s dan ook nemen, is absurd en waarschijnlijk ook crimineel te noemen. Je speelt niet met het leven van anderen.

Niet alleen Ajax, maar nu ook AZ en PSV vinden het wel welletjes met de competitie. Vertegenwoordigers van PSV en AZ lieten weten dat doorgaan te riskant is. “Dan heeft voetbal geen prioriteit meer.”, aldus Toon Gerbrands van PSV.

Of de KNVB onder deze druk stand kan en wil houden,valt zeer te betwijfelen. Maar zelfs als de KNVB, tegen alle gezond verstand in, door wil, is het zeer waarschijnlijk niet meer te doen. Wellicht zullen er nu drie van de ‘groten’ het welletjes vinden ook nog andere eredivisieclubs hun conclusie trekken. Fortuna Sittard, PEC Zwolle, ADO Den Haag en RKC Waalwijk gaven al aan niets meer te zien in een verdere doorgang van de competitie.

Bovendien moet de KNVB niet alleen tegen de zich terugtrekkende clubs opboksen, maar ook nog eens tegen de publieke opinie. Zou de KNVB ook dat nog voor lief willen nemen, doet zij zichzelf allesbehalve een plezier.

Bron: NOS

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk