OUDSTE VAN PARKSTAD: HELENA SANTING-KRIKKEN BEREIKT DE 106

In een tijd waarin helaas veel te veel mensen vroegtijdig overlijden zijn er anderzijds mensen die een gezegende leeftijd bereiken. Een daarvan is mevrouw Helena Santing-Krikken.

Lambert Rinkens, Landgraaf 30 maart 2020, 19:21

Mevrouw Helena Santing-Krikken viert vandaag haar 106de verjaardag. Momenteel is mevrouw Santing-Krikken met deze leeftijd niet alleen de oudste inwoner van Brunssum maar meteen ook van Parkstad.

Haar verjaardagsfeest zal vandaag geheel anders verlopen dan verleden jaar. Toen kwam waarnemend burgemeester Leers persoonlijk langs met een bos bloemen. Gezien de huidige coronamaatregelen zal, de enkele weken geïnstalleerde, Brunssumse burgemeester Wilma van der Rijt de felicitaties middels een videogesprek overbrengen.

Mevrouw Helena Santing-Krikken kwam na de oorlog in 1947, vanuit Hoogeveen in Drenthe, naar Brunssum. Haar echtgenoot was een jaar eerder naar Brunssum verhuisd. Hij had een baan gevonden als houwer op staatsmijn Hendrik. Later werd haar man werkzaam als bakker.

Het gezin Santing-Krikken woonde aan de Venweg, direct naast de mijn. Later verhuisde zij naar een zorgwoning aan de Tolenhof. Sinds vier jaar woont zij nu Zorgcentrum Emmastaete te Brunssum.

Bron: Gemeente Brunssum

Afbeelding: De Landgraaf Courant

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk