HET IS BIJNA STIL OP ‘T MOELE BENKSJE WOABICH

Marktdag. Normaal gesproken zou er dan èn aardig wat volk op de been moeten zijn, èn het Moele Benksjke Woabich zou ook veelal bezet moeten zijn. Maar daar is het nu niet de tijd voor. Of althans, zo lijkt het.

Lambert Rinkens, Landgraaf 27 maart 2020, 17:49

Het is eind maart en op de keper beschouwd is het een prachtige lentedag. Uit de wind zittend is het prima vol te houden in een lekker schijnend zonnetje. Bovendien is het vrijdagmiddag en marktdag te Waubach, dus zou het Moele Benksje Woabich, kortweg ’t Moele Benksje, druk bezet moeten zijn. Maar ook ’t Moele Benksjke lijkt het slachtoffer te zijn geworden van het heersende virus.

En toch. Twee jonge dames nemen goedgemutst bezit van ’t Moele Benksjke. Op de vraag of zij niet bang zijn voor het Corona-virus antwoord een van hen lachend: “Eigenlijk wel, maar wij zijn zussen.” Anouska Rutten en haar zus Ayla Elisabeth genieten, virus of niet, lekker van ’t Moele Benksjke. De mooie dag, het samenzijn en de net bij de visboer gekochte portie warme kibbeling maken hun dag alleen maar nog mooier.

Het Moele Benksjke Woabich staat nu inmiddels twee jaar op zijn ‘voorlopige’ plekje bij de nieuwe markt. Het werd indertijd door maar liefst 200 vrijwilligers gemaakt en twee jaar geleden op vrijdag 1 maart 2018 onthuld. Nu is het wachten op de dag dat de reconstructie van de Oude Markt gepiept is. Dan zou het ’t Moele Benksje naar zijn eindbestemming moeten verhuizen om aldaar zijn diensten te bewijzen. In de tussentijd genieten mensen als Anouska en Ayla Elisabeth lekker van het bankje. Het kan dus toch, met dank aan ’t Moele Benksje Woabich.

Fotografie: De Landgraaf Courant

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk