NIPPON WAUBACH NEEMT GEEN RISICO MET CLUBKAMPIOENSCHAP VANWEGE CORONA

S.V. Nippon Waubach kiest ervoor om in verband met coronavirus het aanstaande clubkampioenschap af te gelasten. Geen onnodige risico’s nemen is het devies.

Lambert Rinkens, Landgraaf 11 maart 2020, 21:12

Het volledig tegengaan van een eventuele besmetting met het om zich heen grijpende coronavirus is onmogelijk. Wat wel mogelijk is, is het risico op een besmetting zo klein mogelijk maken.

Het is in feite een eenvoudige rekensom. Èèn drager van het virus kan op meerdere personen het virus overbrengen. Die kunnen dan ieder voor zich weer meerdere andere personen besmetten. Het bekende domino-effect dus. Iedere persoon die niet besmet raakt is pure winst in deze. En zo bezien is het besluit van S.V. Nippon Waubach om het clubkampioenschap te af te blazen een goede zaak en valt precies binnen het credo van de vereniging: respect tonen.

Bestuur Nippon Waubach

Secretaris Marcel Scholtz liet het volgende weten: “… Na overleg met de gemeente hebben wij ervoor gekozen om het clubkampioenschap van aanstaande weekeinde niet door te laten gaan. Er zouden op die dag te veel leden en toeschouwers bijeen zijn. En dat risico willen wij niet nemen. …. Het is natuurlijk jammer, maar we verschuiven het clubkampioenschap naar een latere datum van dit jaar.”

Voor meer informatie over S.V. Nippon Waubach kunt u terecht op: http://www.nipponwaubach.nl


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk