OPTOCHT WAUBACH NU GEVELD DOOR CORONA

Al te vrolijk kijkt de carnavalist op de foto niet en daar is een reden voor. De optocht te Waubach is wederom afgelast. Was het de eerste keer het weer, nu ligt de schuld bij het Corona-virus.

Lambert Rinkens, Landgraaf 29 februari, 20:02

Morgen (1 maart), zou de optocht dan gehouden moeten worden. Maar ook dat feest gaat niet door. Verleden week werd de optocht te Ubach over Worms afgelast wegens het abominabele weer, nu is het besluit genomen om hem af te gelasten in verband met het Corona-virus. De veiligheids-risico’s zijn te groot.

In onderling overleg hebben de organisatie (Optochtcomité Ubach over Worms, C.V. de Pänkes, V.V. de Geete en diverse betrokken horecaonderne- mers met de gemeente overlegd over de optocht en de festiviteiten daaromheen.

Veiligheid staat voorop

Danny Kouwenberg, woordvoerder namens de organisatie en horecaondernemers laat het volgende weten: “Natuurlijk vinden we het jammer voor de deelnemers en toeschouwers dat de optocht wederom niet doorgaat. Maar als je met zijn allen de risico’s en de adviezen die er liggen bekijkt, dan kun je niet anders concluderen dan dat het beter is om de optocht en de festiviteiten af te gelasten. We hebben onderling met de organiserende partijen; en de gemeente, afgesproken dat we de mogelijkheden bekijken om de feestelijkheden op een later moment door te laten gaan. Daarover hebben we in de komende weken overleg”.

Bron: Gemeente Landgraaf

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk