HAAGSE FNV-ACTIES PARTICIPATIEWET VAN OVERMORGEN VERSCHOVEN

De FNV-demonstratie van overmorgen is verschoven in verband met andere acties die op die dag gepland staan. Maar verschoven is niet van de baan. Een korte kijk op de zaak.

Landgraaf 18 februari 2020, 11:55

“WE WANT TO BE CITICENS – NOT TRANSIENTS”. Of te wel: “WiIJ WILLEN BURGERS ZIJN – GEEN VOORBIJGANGERS”, en dat is exact wat uitkeringsgerechtigden en mensen binnen de sociale-werkplaatsen ook willen. Het zijn mensen die zekerheid willen. Zekerheid voor de toekomst. En die zekerheid is er nu allesbehalve.

Vakbond FNV had voor overmorgen rond de hoorzitting over de Participatiewet acties te Den Haag gepland. Op die dag blijken er echter ook naar alle waarschijnlijk acties gevoerd te zullen worden door de boeren. Er zal namelijk een Algemeen Overleg Landbouw plaatsvinden over de stikstofproblematiek. Het FNV stelt dus haar acties uit.

Volgens de FNV zullen de acties ergens eind maart of april gehouden worden. Nader bericht daarover zal nog volgen. Het FNV hoopt natuurlijk wel op een tribune die gevuld is met haar leden tijdens de hoorzitting in de kamer op 20 februari. Deze zitting zal om 13.30 uur van start gaan. Kitty Jong zal daar namens het FNV als vertegenwoordiger optreden.

Afbeelding: WIKIMEDIACOMMONS

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk