WALKING FOOTBALL, EEN HEEL LEVEN BLIJVEN VOETBALLEN

Engeland speelt tegen Schotland in 1872. Sindsdien heeft het voetbal al aardig wat ontwikkelingen doorgemaakt. Neem bijvoorbeeld het enorm verhoogde tempo waar nu op gespeeld wordt. Het kan ook langzamer: Walking Football.

Lambert Rinkens, Landgraaf, 12 februari 2020,

Het professionele voetbal van tegenwoordig is niet meer te vergelijken met dat van dertig of veertig jaar geleden. Bekijkt men wedstrijden uit die periode meent men af en toe naar wel heel traag voetbal te kijken. En net in dat langzamere tempo zit het idee. Walking Footbal is er namelijk niet om hard te rennen, integendeel, er mag namelijk niet eens gerend worden. Dat loont trouwens ook de moeite niet want er wordt gespeeld op een kwart van het veld. Net zo min mag er overigens een sliding gemaakt worden. Hetgeen en passant ook blessures voorkomt.

Walking Football is dus met name uitermate geschikt voor ouderen die toch nog actief in de voetbalsport willen blijven. Bovendien is er het voordeel om in contact te komen met andere voetballiefhebbers die ook niet meer de longen uit het lijf willen of kunnen rennen.

Walking Football komt op donderdag 12 maart naar de gemeente Brunssum en wel op het terrein van S.V. Langeberg. Daar vindt vanaf 10.00 uur een ‘kick-off’ plaats waarbij een presentatie met uitleg over het spel wordt gegeven aan geïnteresseerden. Deze kunnen zich aldaar aanmelden voor het Walking Football-team. Het team zal dan de mogelijkheid krijgen om wekelijks te trainen. Vóór de zomer zal er dan nog een toernooi worden georganiseerd te Brunssum. Deelname aan het Walking Football-programma is gratis.

Geïnteresseerden (boven de 60 jaar) die aan de ‘kick-off’ willen deelnemen op 12 maart, kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar bjorn.broeders@brunssum.nl . Vermeld in de e-mail: de volledige naam, leeftijd en een mobiel nummer.

Afbeeldingen: Wiki Commons

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk