WINNAARS VERLEDEN JAAR GRIJPEN OPNIEUW TITEL KWAJONGCONCOURS SCHUTTERIJ ST. JOSEPH

Landgraaf, 5 februari 2020, 11:22

Kaarten, kaarten en nog eens kaarten. Het spel kent vele varianten. Bij schutterij St. Joseph te Waubach koos men er enkele jaren geleden voor om een kwajongconcours te organiseren. Dit concours is inmiddels een vaste waarde geworden op de agenda van de vereniging en zorgt ieder jaar opnieuw voor een meer dan gezellige en spannende middag.

En spannend was het zeker afgelopen zondagmiddag in ’t Schutteheem op Park ter Waerden. Maar liefst een dertigtal deelnemers streden daar om de eer en de winst. Die strijd staat zoals altijd in de schutterswereld echter eerst en vooral in het teken van sportiviteit en vooral gezelligheid.

Het concours

Het moge bekend zijn, bij het kaartspel komt er niet alleen kennis maar ook een portie geluk bij kijken. Als de winnaars van verleden jaar, Leo en Ad Wetzels, echter nu wederom de titel weten te grijpen mag men gerust zeggen dat er bij hen wel degelijk ook aardig wat kennis van het spel voorhanden is.

Diezelfde kennis schijnt in de familie Wetzels sowieso aardig voorhanden te zijn. De zonen van Leo Wetzels, Rick en Roel Wetzels, wisten namelijk beslag te leggen op de tweede plek, gevolgd door Hub Brassee en Frans Nievelstein die een eervolle derde plek wisten te veroveren.

Nu is het natuurlijk heel aardig om in de prijzen te vallen. Of dat echter het belangrijkste is bij schutterij St. Joseph Waubach is maar de vraag. De vereniging organiseert continu allerlei activiteiten waarbij gezelligheid en samenzijn voorop staan. De ‘Moeziekkwis’ of de ‘kidsschutttersdag’ zijn slechts enkele voorbeelden daarvan.

Voor meer informatie over Schutterij St. Joseph Waubach kunt u terecht op: http://www.facebook.com./Schutterijwaubach/

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk