BACK TO THE 70’S & 80’S

De omschrijving die Rock and Roll Hall of Fame gebruikte over het ontstaan van Soul verwijst naar de Afro-Amerikaanse beleving in de V.S. Daar hoeft het niet iedereen mee eens te zijn. Maar dat Soul een enorme muzikale beleving opleverde is wel een feit.

Landgraaf, 29 januari 2020, 21:47

De roots van Soul liggen eigenlijk in de jaren 50 en 60. Een combinatie van gospel, rythm and blues en jazz leverde uiteindelijk de Soul op. Met vertegenwoordigers als Ray Charles, James Brown, Sam Cooke of The Queen of Soul: Aretha Franklin, om slechts enkele giganten te noemen, kon het eigenlijk niet anders dan een succes worden.

Het is natuurlijk lastig om een exact beginpunt vast te leggen, maar over het algemeen neemt men in 1961 het nummer “Just out of reach” van Solomon Bourke als startpunt. Ben E. King volgde met “Stand by me” en het hek was van de dam.

Aanstaande zaterdag vindt er in Partycentrum het Streeperkruis te Landgraaf de Soulparty plaats. D.J’s Rico Vrijhoeven en Sandy zullen de spirit van de soul laten herleven. Dit alles wordt verder gemengd met de later opgekomen disco. En ook dat was een muzikale revolutie die menigeen te pakken kreeg. Wellicht is het ‘beleven’ van de Soul en Disco ook iets waar de jongere generatie eens aan zou kunnen proeven.

Aanvang is om 20:00 uur waarna er tot in de kleine uurtjes door gefeest kan worden. Locatie: Het Streeperkruis, Streeperstraat 66 te Landgraaf.


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk