PAUL VAN LOO BRENGT ‘GIRLS GIRLS GIRLS’ IN THEATER LANDGRAAF

Tot over je oren verliefd zijn levert bij zangers en liedjesschrijvers aardig vaak titels met meisjesnamen op. Paul van Loo schenkt daar komende zaterdag volop aandacht aan in Theater Landgraaf.

Landgraaf, 28 januari 2018, 21:51

We begeven ons naar Troje, ergens in de twaalfde of dertiende eeuw voor Christus. Daar gaan we naar toe met slechts een enkele reden, namelijk om de wonderschone Briseïs te bewonderen. Achilles, de grote Griekse held, bewonderde haar ook en zelfs zo zeer dat hij er op het einde van de Trojaanse oorlog de boel binnen de eigen gelederen flink voor op stelten zette. Hij staakte zijn strijd om haar als de ‘zijne’ te kunnen betitelen. Achilles riskeerde daarmee het verlies van een complete oorlog. Hij riskeerde het verliezen van een oorlog om zijn Briseïs te kunnen bezitten.

Homerus wijdde er zijn Ilias aan, en wellicht zal menige Griekse zanger in de oudheid ook zijn inspiratie in de liefde van Achilles voor Briseïs gevonden hebben. De verliefdheid en de liefde zijn te allen tijde een favoriet onderwerp voor musici geweest. Door alle eeuwen heen hebben zangers binnen dit thema hun liefde voor de reden van hun verliefdheid bezongen. En net daaraan wijd Paul van Loo zijn aandacht tijdens een optreden aanstaande zaterdag in Theater Landgraaf.

Paul van Loo laat weten dat ook hij vaker verliefd was en het nog steeds is. Wie beter dan een nog steeds verliefde zanger die zijn aandacht en talent wijdt aan aan de verliefdheid en de inspiratie daarvan? Een avond lang liedjes in Theater Landgraaf. Oftewel een homage aan: GIRLS, GIRLS, GIRLS.

Locatie: Theater Landgraaf, zaterdag 1 februari 2020, aanvang: 20:00 uur, entree €8,-

Voor meer informatie over Paul van Loo en/of Theater Landgraaf kunt u terecht op:

http://www.paulvanloo.nl

http://www.theaterlandgraaf.nl

Fotografie: De Landgraaf Courant


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk