AANTAL AUTO-INBRAKEN IN LIMBURG GEDAALD

Autokrakers zijn dol op auto’s die ergens geparkeerd staan buiten zicht. Of Limburgers daar speciaal op letten is niet bekend maar het aantal auto-inbraken is wel gedaald in de provincie.

Landgraaf, 27 januari 2020, 20:44

De auto ergens in een straatje achteraf parkeren waar u en anderen er geen zicht op hebben lijkt minder handig en vooral minder preventief. Het in de wagen laten liggen van spullen, en dan vooral waardevolle, is dat evenmin. Of de autogebruikers in de provincie er steeds beter op letten is niet bekend, maar het aantal auto-inbraken is er wel met 513 stuks gedaald in 2019 volgens cijfers van DigitalPR.

Over heel Nederland genomen zijn ‘slechts’ 15 gemeenten verantwoordelijk voor maar liefst 53% van alle auto-inbraken. Het totale aantal ‘kraken’ is landelijk gezien trouwens ook gedaald, en wel met 9.3% naar 48.499. Het sterkst daalden de auto-inbraken in Zeeland, Overijssel en Gelderland en wel respectievelijk met, -35procent, -28 procent en -19%. Wat de steden betreft ‘scoort’ Amsterdam het hoogst met maar liefst welgeteld 6.367 stuks.

Preventie

Slechts twee tips om mee te starten. Het klinkt natuurlijk idioot, maar een fiks aantal mensen vergeet simpelweg om de wagen af te sluiten, denk daar dus aan.

Maak je dashboardkastje leeg en laat het dan open staan. De dieven zien dan meteen dat je eraan gedacht hebt en dat er niets te halen valt!

Voor meer preventieve tips kunt u overigens bijvoorbeeld terecht op: http://www.independer.nl . Voor tips betreffende het voorkomen van inbraken in uw huis zou u informatie kunnen vinden bij: http://www.politiekeurmerk.nl

Bron: DigitalPR

Fotografie: De Landgraaf Courant


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk