DOPPEN TOPPERS LANDGRAAF VERZAMELEN VOOR GELEIDEHONDEN

Doppen en nog eens doppen, gevolgd door nòg meer doppen. Kilo’s en kilo’s verzamelen de Doppen Toppers Landgraaf en allemaal voor het goede doel van de KNGF. Maar de DoppenToppers willen meer bereiken in de toekomst.

Landgraaf, 23 januari 2020, 12:38

Koen Bloemen hoeft niet zo nodig op de foto. Voor hem is het goede doel belangrijker. Doppen verzamelen en de opbrengst daarvan doneren aan de geleidehonden van de KNGF (Koninklijk Nederlands Geleidehondfonds).

Koen startte in april 2016. Het lukte hem destijds om zijn oude basisschool Op Gen Hei enthousiast te maken voor zijn project en van het een kwam het ander. Eerst was er de uitdaging om de 1000 kilo te bereiken binnen een jaar tijd. Maar daar bleef het niet bij, bij lange na niet. Steeds meer mensen hoorden van het project en de doppen stroomden binnen. Inmiddels werden er in 2019 ruim 4900 kilo aan plastic doppen en 1000 kilo aan metalen doppen verzameld. De doppen worden overigens in heel Limburg opgehaald en Landgraaf is nu het depot van deze provincie.

De doppen gaan naar een verwerkingsbedrijf alwaar zij verwerkt worden tot granulaatkorrels. Kinderspeeltoestellen, afzetbanden voor klein wild langs wegen en nog tal van andere zaken zijn uiteindelijk het resultaat.

Lees verder onder de afbeelding

Dat mag met recht een succes genoemd worden. Maar de Doppen Toppers Landgraaf willen meer. Zij zijn daarom op zoek naar vrijwilligers om hun zaak te steunen en ook zouden zij liefst over meer inzamelpunten beschikken.

De KNGF geleidehonden

Iedereen kent de beelden van de blindengeleidehond. Maar een geleidehond kan veel meer betekenen en vooral doen. In het kort gezegd is de hond er om het leven van iemands leven met een beperking te verbeteren. Dat kan op allerlei manieren van toepassing zijn. Het kan een assistentietiehond zijn, een autismegeleidehond, een buddyhond of een medischedetectiehond. Een hele rits aan goede en nuttige zaken die verricht worden door deze honden. De honden moeten echter opgeleid worden en daar is geld voor nodig. De Doppen Toppers Landgraaf, de KNGF, de mensen die gesteund worden door de geleidehond en uiteindelijk ook het milieu zijn dus dankbaar voor iedere bijdrage.

Voor meer informatie over de Doppen Toppers Landgraaf en/of de geleidehondenhonden van de KNGF kunt u terecht op:

http://www.doppentopperslandgraaf.jouwweb.nl

http://www.geleidehond.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk