GGZ-INSTELLING DOKTER BOSMAN NOG NET NIET FAILLIET MAAR OPRICHTER VERTREKT ALS MILJONAIR

Terwijl de een het hoofd boven water probeert te houden, vertrekt de ander als miljonair. De oprichter en naamgever van GGZ-instelling Dokter Bosman pakt zijn biezen met een goedgevulde beurs terwijl de instelling langs de afgrond scheerde.

Landgraaf, 23 januari 2020, 12:12

Nog geen half jaar geleden was GGZ-instelling Dokter Bosman zo goed als failliet maar de oprichter en naamgever daarvan vertrekt als miljonair. Wat is het geval?

Zorginstelling Dokter Bosman groeit als een tierelier in het midden van het land. Daar verschijnt dan ook de ene vestiging na de ander en dat gaat een tijd lang goed. Een tijd lang dus, want medio 2016 gaat het mis. In 2015 nog een eigen vermogen van €2.5 miljoen in de plus, is in 2016 €2.5 miljoen in de min. €5 miljoen weg, verdwenen als sneeuw voor de zon. Maar het kan nog erger. In 2019 blijkt uit een geheim memorandum dat de zorginstelling worstelt met een bruto schuld van bijna €11 miljoen. De man zelf neemt echter afscheid als miljonair.

FTM

Follow The Money, kreeg het geheim memorandum in handen, maar zat al langer op de zaak, want er is wel meer aan de hand bij zorginstelling Dokter Bosman. Artsen die onder een enorme druk hun werk moeten doen, velen van hen zijn of overstressed of hikken daar flink tegenaan. De belastingdienst had de zaak al in 2018 failliet willen verklaren, een conflict met gemeenten over te veel gefactureerde gelden, et cetera.

Een meer dan interessant artikel van Siem Eikelenboom is gepubliceerd door FTM. Meer informatie en tal van dit soort artikelen zijn te vinden op: http://www.ftm.nl

Fotografie: Lambert Rinkens

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk