NATIONALE ARCHEOLOGIEDAGEN IN NABIJE TOEKOMST

Altijd handig om te weten waar je vandaan komt. Daar hebben we in Landgraaf onder andere de Heemkundevereniging voor en ook Stichting Linea Recta. Zij brengen binnenkort nieuws over het verleden.

Landgraaf 28 september 2019, 22;20

Stichting Linea Recta en Heemkundevereniging Landgraaf bundelen hun krachten en daar profiteren archeologie, cultuurhistorie en de burger van Landgraaf van. Dat houdt ook in dat er van alles te doen, te zien en te beleven is op 11, 12 en 13 oktober van dit jaar.

Vrijdag 11 oktober

Op deze vrijdag staat er een archeologische- cultuurhistorische wandeling gepland. De wandeling voert op het hoge Lichtenberg – Nieuwenhagen plateau. Daar wordt er met enkele klassen van basisschool Op Gen Hei stilgestaan om over de aldaar aanwezige geschiedkundige bijzonderheden te informeren. Ook voor de ouderlijke begeleiders is er tijdens deze excursie/wandeling telkens weer iets bijzonders te ontdekken.

Zaterdag 12 oktober

Stichting Linea Recta is dit te gast bij de Heemkundevereniging Landgraaf. Vanaf 12,00 uur is iedereen welkom in MFC An de Voeëgelsjtang 12 te Landgraaf.Daar zijn dan allerhande archeologische vondsten te zien. Onder andere urnen, kannen en andere zaken die hier te Landgraaf gevonden zijn. Vrijwilligers van de heemkundevereniging geven dan de nodige interessante toelichting aan u.

Zondag 13 oktober

Op deze zondag zal Stichting Linea Recta wederom een wandeling verzorgen op het Lichtenberg plateau Het betreft dan een archeologische en historische-excursie-wandeling. Vanaf 11.30 uur kan men zich verzamelen bij Grand Café (van verpleeghuis De Dormig, Op de Heugden 100) Vertrek is om 12.00 uur. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is ook geschikt voor gebruikers van een scootmobiel.

Meer informatie is te krijgen op de website: http://www.heemkundelandgraaf.nl

Of door volgend email adres over te nemen: info@vialinearecta.nl of te bellen met: 045 532 06 71

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk