KANKERVERWEKKENDE PESTICIDEN DOOR TOEZICHTHOUDER NIET TEGENGEHOUDEN

Steeds meer mensen worden eindelijk wakker en begrijpen dat het de hoogste tijd is om in te grijpen…. alleen de toezichthouders en chemiefabrikanten niet. Die spelen onder een hoedje.

Lambert Rinkens, Landgraaf 22 september 2019, 2014

Chemiereuzen verdienen miljarden aan het landbouwgif. Dat een heel groot deel van dit spul het kankerverwekkende glyfosaat bevat willen zij dus het liefst helemaal dood zwijgen. Zij investeren bakken vol met geld om ‘goodwill’ te kopen en het lijkt er meer dan sterk op dat ook de toezichthouders daar niet vies van is.

Het Amerikaanse bedrijf Monsanto, dat achter onkruidverdelger Roundup zit, werd onlangs door de Duitse chemiereus Bayer overgenomen. Of Bayer daar nu nog steeds bloij mee is valt te betwijfelen. In de V. S. zijn nu de eerste van duizenden processen begonnen waarin flinke schadeclaims tegen de chemiefabrikanten geëist worden.

Bayer lijkt het nu echter weer opnieuw te proberen in Europa. Daar gelden andere normen en wetten en ook hier in Europa lijken toezichthouders niet vies te zijn van geld. Hoe smerig dat geld dan ook zijn mag. Dat landbouwers en consumenten daar dus uiteindelijk het loodje bij leggen schijnt hen niet echt te deren.

Auteur Vincent Harmsen legt in een artikel op http://www.ftm.nl
haarfijn uit hoe Bayer, Monsanto, Europese toezichthouders het vieze spel proberen te spelen. Een artikel dat meer dan de moeite waard is!

Bron: Follow The Money

Afbeelding: Eetblog.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk