KOERDISCHE YPG NEEMT ISIS CHEF FINANCIËLE ZAKEN GEVANGEN

De Koerdische volksbevrijdings beweging YPG heeft een meer dan flinke klap uitgedeeld aan de terreurgroep ISIS uitgedeeld. Het oppakken van de financiële chef van ISIS zal voor de terroristen zwaar te verwerken zijn.

Lambert Rinkens, Landgraaf 21 september 2019,

Bij een militaire actie hebben elite strijders van de Koerdische YPG Mohammed Remedan Eyd al-Talah opgepakt. Dit gebeurde enkele weken geleden op 1 september in de Deir Ezzor regio.

Midden augustus hadden de eenheden van de YPG ook al succesvol toegeslagen in dezelfde regio tegen een andere ‘slapende cel’. Die actie voorkwam een of meerdere aanslagen. In het gebouw waar de Daesh terroristen zich verstopten lagen de explosieven al klaar om binnenkort gebruikt te worden.

ISIS mag dan wel militair verslagen zijn maar de Daesh terroristen zijn nu ondergedoken in zogenaamde slapende cellen. Daar wachten de terroristen om op een gegeven moment toe te slaan met hun aanslagen. Na een lange periode van schaduwen werd een actie door de anti-terreur eenheid uitgevoerd.

Verder werden er bij de actie wapens, een grote hoeveelheid geld en ook documenten en andere gegevens/documenten gevonden. Het vinden van een hoop gegevens en het oppakken van de financiële chef is een combinatie die waarschijnlijk nog meer zware klappen aan ISIS tot gevolg zal hebben in de toekomst.

Bron: YPG press office

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk