LAGERE INKOMENS KRIJGEN HULP BIJ INVULLEN BELASTING

De belasting invullen is niet voor iedereen weggelegd. Hulp daarbij is dus wel meer dan aangenaam. Vooral als iedere cent telt. Daar kan men dus ook bij de bibliotheek voor terecht.

Lambert Rinkens, Landgraaf 15 september 2019, 20:33

Niet iedereen is in de gelegenheid om zijn winst weg te sluizen naar de Bahama’s of wie wat voor een belastingparadijs. Meestal is dat iets dat concerns doen die hier in Nederland dan wel doen alsof ze het zo goed met ons voorhebben. Dat betekent voor anderen dat men dus wel hier zijn belasting af dient te dragen. En daar komt dankzij de eeuwig veranderende regeltjes wel links en rechts wat bij kijken. Vooral belangrijk voor de mensen die onder het minimum zitten. In de bibliotheek worden daarom spreekuren gereserveerd.

In het najaar heeft6 de bibliotheek altijd een belastingspreekuur. Dit is toegankelijk voor mensen die vragen hebben over de voorlopige aanslag. Daarnaast is er in april en mei een inloopspreekuur voor mensen onder een een bepaald inkomen terecht kunnen voor hulp bij hun belastingaangifte.

Oproep vrijwilliger

Weet jij alles over het invullen van belastingformulieren en vind je het leuk om mensen daarbij te helpen? Meld je dan aan als vrijwilliger bij de bibliotheek in Landgraaf.

Als die vrijwilliger help je dan veelal mensen met het invullen van hun voorlopige aanslag. Mensen komen dan bijvoorbeeld met hun financiële huishouding naar de bibliotheek en samen met hen wordt dan de aangifte gedaan.

Mensen met affiniteit en kennis van belasting. Verder is het wel uitermate handig als je beschikt over een aardige portie geduld en het vooral leuk vind om anderen te helpen.

Waar en wanneer?

  • Centrale Bibliotheek Burgerhoes
  • Sweelinckplein 1
  • 6371 LB Landgraaf
  • December en januari, maart en april
  • Dagen en tijden zijn in onderling overleg te bepalen

Bij interesse kan men contact opnemen door onderstaande email over te nemen:

info@bibliotheeklandgraaf.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk