‘FREDERIQUE VRAAGT DOOR’: DE PODCAST VAN FTM

Misstanden bij de vleet. Maar ze moeten wel bekend worden. Daar is de pers voor. En ja, dat functioneert. Follow The Money, kortweg FTM, is daar het perfecte voorbeeld van.

Lambert Rinkens. Landgraaf 17 augustus 2019, 14:13

Gemeentes die miljoenen het raam uitgooien aan mislukte projecten, verzekeringen die de mensen alleen maar uitknijpen, terwijl ze miljarden opstrijken of corrupte ambtenaren die er met een schijntje aan boete vanaf komen terwijl ze miljoenen opgestreken hebben.

Zogenaamde voetbal’clubs’ die miljoenen aan gemeenschapsgelden opeisen. En dat terwijl het eigenlijk gewoonweg bedrijven zijn. Een ‘gewoon’ bedrijf had men al lang failliet verklaart maar de clubs blijven jaarlijks bakken aan geld opslurpen. Van eventuele winst ziet de Jan Met De Pet-burger verdomd weinig of beter gezegd: niets. Bij verlies draait de stad er dan voor op met de gemeenschapsgelden.

Neem nu bijvoorbeeld Feyenoord. Hun fantastische plan gaat rond de €500 miljoen kosten. Mooi toch? Minder mooi dat een door en door corrupte Amerikaanse bank {Goldman Sachs} de winst opstrijkt en de stad Rotterdam waarschijnlijk in de toekomst een financiële betonblok aan de enkels gebonden krijgt terwijl ze in diep water spartelend aan het overleven probeert te blijven. En dat klinkt dan al meteen minder mooi.

Follow The Money heeft nu een podcast waarbij Frederique de Jong, een ervaren journaliste die bij de NOS en BNR haar sporen verdiend heeft, vragen blijft stellen aan de redactie. Fredrique krijgt de stukken vooraf niet, ze duikt ter plekke de ‘stof’ in en stelt haar vragen. Al doende worden zo de thema’s en dus ook de misstanden verder uitgediept en krijgt ieder thema direct meer body. Een hele mooie vondst om de burger direct meteen meer informatie te geven en dus ook beter over misstanden in te lichten.

Meer informatie vind u op: http://www.ftm.nl

Bron: FTM

Afbeelding: FTM

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk