NOG MEER HITTE IN DE KANTSTRAAT TE LANDGRAAF

Net op het moment dat de Tour de France wel eens door een ingreep van de jury beslist zou kunnen worden loopt de Kantstraat te Landgraaf leeg. Wat was er aan de hand?

Lambert Rinkens, Landgraaf 26 juni 2019, 20:02

Het weer speelt de mensheid steeds meer parten. In Frankrijk besluit de jury, omstreeks 16:30 uur, de etappe stop te leggen vanwege hevige hagelbuien die èn het parcours onveilig maken en bovendien aardverschuivingen langs het parcours wel eens danig zouden kunnen bevorderen. Te link voor het peloton en haar begeleiders. Een terechte beslissing dus.

Tegelijkertijd, een kleine 900 kilometer noordelijker. Te Landgraaf puft zo ongeveer iedereen, net als elders, onder de enorme hitte. Maar er is afkoeling op komst. Er is onweer gemeld en daarna zal de benauwdheid wel grotendeels verdwenen zijn.

Helaas gaat donder vaak met bliksem gepaard. Zo ook vandaag. De bliksem slaat net voorbij friture Oud Waubich in. Gelukkig op enkele meters afstand en nog gelukkiger in de open ruimte tussen de twee daar ver genoeg uit mekaar staande huizen onderaan de Veeweg.

Het gras en de daar staande struiken zijn kurkdroog en de blikseminslag was dus meer dan voldoende om de boel in de hens te zetten. Een flinke rookwolk ten gevolge hebbend die dan weer wederom een massa volk op de been bracht. De Nederlandse brandweer kreeg direct ondersteuning van de Duitse collega’s die vrijwel gelijktijdig ter plekke arriveerde. Persoonlijke ongelukken hebben zich tot dusver bekend niet voorgedaan.

Fotografie: De Landgraaf Courant


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk