HOST TOEKOMSTIGE PARALYMPICS HEEFT EEN PROBLEEM

Japan is volgend jaar gastgever van de olympische spelen èn de paralympics. En net dat land heeft een probleem met gehandicapten. Daar wijst een kleine maar fijne politieke partij nu op.

Lambert Rinkens. Landgraaf 20 juli 2019, 21:11

Morgen zijn er verkiezingen in Japan. Daar doet normaal gesproken maar een relatief klein gedeelte van de bevolking aan mee. Ergens rond de 40% is normaal. Naar de stembus gaan is dus lang niet normaal in Japan.

Niet normaal is ook het gegeven dat net het land dat de paralympische spelen gaat organiseren een probleem heeft met gehandicapten. Twee mensen die zelf een handicap hebben staan nu op de kieslijsten. Hoofdzakelijk om te benadrukken dat Japan zelf ook aan de bak moet op het vlak van voorzieningen voor gehandicapten.

Eiko Kimura, en Taro Yamamoto, de leider van de politieke partij Reiwa Shinsengumi wijzen met nadruk op het feit dat Japan een achterstand heeft die hoognodig aangepakt moet worden. Nog niet zo gek lang geleden werden gehandicapten liefst verborgen gehouden in het land.

Verder scoorde de overheid ook behoorlijk slechte punten toen bleek dat zij zogenaamd duizenden gehandicapten in dienst had genomen. Het bleken alleen maar namen op een lijst te zijn. De gehandicapte personen achter die namen waren helemaal niet in dienst genomen. de overheid had de statistieken schandalig genoeg alleen op papier verbeterd.

Verkiezingsbijeenkomst van de Reiwa Shinsengumi te Tokio

Overigens is het wel zo dat in Tokio enorm veel maatregelen zijn genomen om het vervoer van gehandicapten eenvoudig te maken in het openbaar vervoer. Maar deze maatregelen lijken uitsluitend samen te hangen met de relatief hoge aantallen gehandicapten die volgende zomer tijdens de paralympics de stad zullen bezoeken.

Bron: Reuters

Fotografie: Reuters/Kim Yung-Hoon

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk