SPAANSE INLICHTINGENDIENST WIST VAN AANSLAGEN

De Spaanse krant knalt de documenten op tafel: de Spaanse inlichtingendienst CNI wist van de aanslagen af. En zij wisten stukken meer dan alleen maar een beetje van wat er te gebeuren stond.

Lambert Rinkens, Landgraaf 17 juni 2019, 21:45

De Spaanse krant Publico wist de documenten te bemachtigen die de schokkende bewijzen op tafel leggen. En het zijn inderdaad schokkende bewijzen: de chef van de terroristische cel was meen undercoverman van de geheime dienst CNI zelf.

De CNI moet dus van alles wat te gebeuren stond af geweten hebben. Bovendien stonden nog eens meerdere geheimagenten met imam Abdelbaki Es Statty in contact. Zo wist men ook precies waar de ‘bommenfabriek’ van de terroristen was. Deze was te Alcanar en dat wist de CNI dus allang van te voren.

De journalist Carlos Enrique Bayo rechercheerde een jaar lang en legt nu bloot dat de geheime d9ienst door middel van een stilgelegde postbus communiceerde met de terroristen. Op deze wijze omzeilde men het gebruik van email en kon rustig zijn gang gaan.

De terroristen wilden met twee bestelbussen gevuld met explosieven nog meer schade aanrichten dan bij de aanslag in 2004 te Madrid waarbij 191 doden vielen.

Bron: Telepolis

Afbeeldingen: Telepolis

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk