FEYENOORDSTADION MAG BIJNA €500.000.000 KOSTEN MAAR ……

Het nieuwe Feyenoord stadion mag wat kosten: bijna 500 miljoen euro om iets preciezer te zijn. En Goldman Sachs, een van de banken die schuld was aan de crisis, lacht zich rot.

Lambert Rinkens, Landgraaf 16 juli 2019, 20:25

Nu moet de gemeente Kerkrade geregeld financieel bijspringen bij Roda JC, en dat levert dan steevast het nodige gedonder op. Maar dat is nog niets vergeleken bij het misrekende plan van Rotterdam en Feyenoord. Nu is Rotterdam ietsje groter dan Kerkrade en de Rotterdammers pakken hun misrekeningen dus ook ietsje groter aan.

Het financiële risico dat genomen wordt bedraagt maar liefst bijna €500.000.000,- of te wel bijna een half miljard. De stad Rotterdam, als aandeelhouder, neemt samen met Feyenoord €230 miljoen voor haar rekening. U leest het juist: €230.000.000, net alsof de stad Rotterdam geen andere zorgen heeft dan alleen maar een voetbalclub. Sport sponsoren is mooi, maar bij deze bedragen stelt een mens zich toch vragen.

Follow the Money

Follow the Money haalde er experts bij. Die pluisden de financiële kant van de zaak uit en er bleken stelselmatig te positieve uitkomsten te zijn in het plan.

Het leeuwendeel van de half miljard euro zal de Rotterdamse club zich moeten lenen. Feyenoord heeft het geld niet om de bouw alleen te betalen. De stad Rotterdam en de club dragen de grootste risico’s. En zij zullen het geld lenen bij Goldman Sachs. Juist, de bank die een van de grote oplichters en schuldigen waren tijdens de crisis van 2008. En net daar gaan de club en de stad Rotterdam het kapitale bedrag lenen? Ja dus.

De Goldman Sachs jongens kunnen zich overigens geen bult vallen en lachen zich rot. Zij krijgen een onderpand en strijken de inkomsten van de skyboxen op. Bovendien lenen zij het bedrag van €230 miljoen tegen een rente van luttele 5%.

Twee journalisten van Follow the Money, Guido van Eijck en Bram Logger, deden een bak aan onderzoek en kwamen met een overdonderende story. Het hele verhaal dat op een spannende detective lijkt maar helaas voor Rotterdam en haar bewoners de waarheid en hoogst waarschijnlijk een heel bittere pil gaat worden is te lezen op: http://www.ftm.nl


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk