DARYL IMPEY SLAAT TOE IN NEGENDE TOURETAPPE

Gisteren kreeg de wielerliefhebber een etappe voorgeschoteld om u tegen te zeggen. Moeilijk te evenaren, maar ook de vandaag verreden etappe had zijn charme.

Lambert Rinkens. Landgraaf 14 juni 2019, 20:45

Gisteren was er dat waar de wielerfan ’s nachts voor opstaat.Een lange ontsnapping. Een seconden spel voor de eventuele overname van de gele trui door een Fransman. En dat dan een dag voor de Franse nationale feestdag.

En ja, dat lukte. Julien Alaphilippe wurmde zich in de gele trui en de Franse natie vierde met nog meer trots de veertiende juli. Vandaag werden de feestende Fransen niet in hun pret gestoord. En dat terwijl de groep waarin Alaphilippe zich in bevond toch met een minutenlange achterstand over de meet ging.

Daryl Impey en Tiesj Benoot vochten het onderling uit voor de ritzege in de straten van het wonderschone oud-Franse dorp met de klinkende naam Brioude.

De renners vertrokken vanmorgen in St. Étienne. Een stad die een bak aan tour verhalen herbergt. Zowel als aankomst als vertrekpunt kot de stad veelvuldig in de lange tourgeschiedenis. Vandaag als startpunt voor een rit van 170.5 heuvelachtige kilometers.

De Zuid-Afrikaan Daryl Impey bleek de sterkste van beiden. Nu is Tiesj Benoot alles behalve een sukkelaar op twee wielen maar Impey bleek toch de sterkere. Daryl Impey is een sportman in hart en nieren. Via het voetbal naar het tennis om dan uiteindelijk via het mountainbiken bij het wegwielrennen uit te komen.

Afbeelding: Wikipedia

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk