PARCOURS VOOR AVONTURIERS IN ZEVENDE ETAPPE

Vandaag is er de kans voor avonturiers in de Tour. Het zou dus wel eens een van de meer interessante etappes kunnen worden. Geen voorspelbare massasprint in ieder geval.

Lambert Rinkens. Landgraaf 12 juli 2019, 11:58

Was er gisteren de voorspelbare sprint, vandaag zou het wel eens heel goed anders kunnen gaan. Bovendien hebben we vandaag de langste etappe van deze tour-editie voor de boeg met zo’n 230 kilometer.

Een heuvelachtig parcours dat naar het einde toe minder lastig gaat worden. Maar dan gaat het aantal kilometers steeds meer gewicht in de schaal leggen.

In het verleden waren dit soort etappes weggelegd voor de Fransman Jacky Durand. Die stond bekend voor zijn kilometerslange ontsnappingen. Dat bracht de Franse tv dan ook urenlang in beeld. Er was dan echter een ding dat zij niet in beeld brachten.

Van de tientallen kilometers die Durand alleen op kop sleurde hing hij ook de ettelijke kilometers aan de wagen van zijn ploegleider. Niet echt het meest sportieve gedrag maar de Franse tv was wel degelijk graag chauvinistisch genoeg om die beelden maar wat graag niet uit te zenden. Ook dat is de Tour de France.

Vandaag was het in ieder geval van meet af aan raak. Stéphane Rosetto en Yoann Offredo lieten het peloton meteen na het startsignaal hun achterkant zien en gingen in de aanval.

Afbeelding: Tour de France

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk