TOUR BEGINT NU ECHT IN DE CHAMPAGNE

Vandaag rijden de renners in de derde etappe door de Champagne. Nog Franser gaat het bijna niet. La Grande Boucle is nu echt van start gegaan.

Lambert Rinkens, Landgraaf 8 juli 2019, 12:05

Voor de echte Tourfan begint de Tour vandaag pas. La Grande Boucle, zoals de Tour liefkozend genoemd wordt, hoort thuis in Frankrijk en begint dus ook vandaag pas echt.

Na een rondje Brussel en een ploegentijdrit door dezelfde stad hebben de renners zich dan eindelijk naar Frankrijk begeven. En dat met de Nederlander Mike Theunissen dan ook al twee dagen in de leiderstrui. Mike Theunissen en zijn ploegmakkers moeten nu vol aan de bak om de aanvallers af te weren.

De etappe van vandaag begint met een glooiende aanloop en eindigt in de Champagnestreek met een knallende finale. Gisteren sloegen Mike Theunissen en zijn team nog een gaatje tijdens de ploegentijdrit.

Het Jumbo-team bleek als geheel een zeer sterk team te zijn. Hetgeen ook te verwachten was. Zij rijden het hele seizoen al zeer goed en hun prestaties zijn dan ook navenant.

Of zij de gele trui vast kunnen houden vandaag is natuurlijk de grote vraag. Er zijn kapers genoeg op de kust en het peloton is nog vers genoeg.

Fotografie: Reuters

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk