DUITSLAND TWEE KEER ONDERUIT IN VOETBAL

Het gebeurt niet al te vaak dat een een land binnen 24 uur twee keer onderuit gaat in internationale voetbaltoernooien. Duitsland lukte het echter wel in het afgelopen weekend.

Lambert Rinkens, Landgraaf 30 juni 2019, 21:11

En in de kwartfinale onderuit èn in de finale onderuit. In omgekeerde volgorde: de mannen van het Duitse U-21 team op de EK en de dames op het WK te Frankrijk tegen Zweden. En frappant genoeg liepen beide met 2-1 tegen de lamp.

Bij de U-21 mannen verloor het Duitse team met 2-1 de finale tegen Spanje. En reëel beschouwd kwamen ze daar nog goed mee weg. Spanje was veruit het betere team. Het eerste doelpunt was trouwens een beauty van Fabiàn Ruiz. Een afstandsschot dat de Duitse doelman Nübel kansloos liet. Terecht werd Ruiz bovendien tot beste speler van het toernoei benoemd.

Ver in de tweede helft behaalden de Duitse mannen nog de eretreffer. Ondanks het klassenverschil toch een verdiende eretreffer puur op basis van de bekende Duitse werk- en strijdlust.

Realiteit in de wedstrijd was echter dat Spanje enige hele mooie kansen had laten liggen en bovendien ook nog op de lat schoot. Het Spaanse team werkte de wedstrijd vanaf de 2-0 uiterst professioneel en koeltjes af. Vreemd genoeg wordt de Duitse defensie wel als beste van het toernooi door de organisatie genoemd. Zeker een sterke defensie. Klopt. Maar tegen de Spaanse klasse ruimschoots te kort schietend.

De dames

Verrassend genoeg is de volgende tegenstander van het Nederlands dameselftal op het WK te Frankrijk niet Duitsland maar Zweden geworden. De Duitse dames schoten tegen Zweden te kort. De Zweedse Blackstenius deelde de genadeklap uit met haar 2-1 in de tweede helft.

De eerste helft leek het meest boeiend. Duitsland nam de leiding door … maar Zweden dat enigszins mat speelde kwam snel terug. En dat bleek een dreun voor de Duitse dames te zijn die in het toernooi nog geen tegendoelpunt te verwerken hadden gekregen. De Zweedse dames putten er echter de nodige energie en spelvreugde uit. Het zelfvertrouwen steeg zienderogen bij de Zweedse dames. Met 1-1 ging men de rust in.

De tweede helft liet echter iets zien waar meer uit te halen valt dan de mooier ogende eerste helft. Zweden is alles behalve een mat spelend team. Bovendien bleek de Scandinavische verdediging uitermate weinig kansen voor Duitsland weg te geven.

Blackstenius toonde zich een uitermate koele afmaakster. Een nog wel door de Duitse keepster Almuth Schult verwerkte kopbal van Fridolina Rolfö leverde haar de kans op de 2-1. En die kans liet zij zich niet nemen.

De Nederlandse dames zouden best wel eens een hele zware dobber aan dit Zweedse team kunnen krijgen in de halve finale.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk