‘BAAS FUTIEL’ DOOR MESJOGGE IN THEATER LANDGRAAF

Tien jong-volwassenen die aan de slag gaan met ‘Baas Futiel’ in Theater Landgraaf. Een absurdistisch werk dat meer dan de moeite waard is.

Lambert Rinkens, Landgraaf 25 juni 2019, 11:50

Alleen al het gegeven dat het een absurdistisch werk betreft maakt de zaak inderdaad al de moeite waard. Hoe vaak is er de gelegenheid om een absurdistisch stuk te zien? Is het dan ook nog een een productie van jong-volwassenen wordt het geheel absoluut de moeite waard.

Het verhaal

In dit werk draait het om vier families, de familie Futiel, familie Fameus, Ridicuul en de familie Crapuul. Dit vraagt natuurlijk om een bak vol ellende, en zo komt het dan ook. De sores begint begint wanneer Baas Futiel zich door zijn vrouw laat overreden om een machtsovername te plegen. Baas Futiel weet echter niet met macht om te gaan. Het gevolg? Het hek is van de dam met alle gevolgen van dien.

De groep jong-volwassenen bestaat uit 10 acteurs in de leeftijd van 18 t/m 33 jaar. Docent Roger Meulenberg is schrijver en tevens ook regisseur van het werk.

Het werk eist behoorlijk wat van de acteurs. Er is een grote hoeveelheid tekst, de rolbeleving en het spel eisen verder het uiterste van de groep.

Meer dan de moeite waard dus om het theater te bezoeken.

Deze avondvullende voorstelling op 6 en 7 juli vindt om 19.00 uur plaats en duurt tot ongeveer 22.00 uur. de entree bedraagt €5,- . Locatie: Theater Landgraaf. De adviesleeftijd is van 12 t/m 99 jaar.

Meer informatie over Theater Landgraaf vindt u op: http://www.theaterflandgraaf.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk