CHINA KOMT MET TREIN VAN 600 KILOMETER PER UUR

China is er al een tijdje mee bezig maar nu lijkt het er dan toch echt van te komen: de 600 km/h trein zal volgens sommige mediabedrijven in 2021 zijn eerste rit gaan maken.

Lambert Rinkens, Landgraaf 22 juni 2019, 20:54

Het was natuurlijk maar een kwestie van tijd dat er weer een nieuw snelheidsrecord aan kwam waaien. Alles lijkt sneller te moeten en lijkt ook sneller te kunnen. Zo ook het vervoer.

China doet niet alleen volop mee aan deze snelheidsrace. Het land lijkt steeds vaker ook het voortouw te nemen met ontwikkelingen. met deze gang van zaken zal China de V.S. op korte termijn op de meeste fronten verslaan en zich als wereldleider steeds meer manifesteren.

Deze snelheidsduivel onder de treinen is een zuiver Chinees product dat ontwikkeld wordt door het Chinese staatsbedrijf Railway Rolling Stock Corporation.

De trein zal ook wat voortbeweging betreft een verandering teweeg brengen. Hij zal niet over rails gaan maar door middel van magneetvelden op zijn hoge snelheid gebracht worden.

Verder levert deze trein nog enkele voordelen. aangezien hij niet meer over rails gaat zal het voor mensen die in de onmiddellijke nabijheid van het spoor wonen stukken minder lawaaierig worden en zullen er ook minder vibraties merkbaar zijn.

Voor de makers van de trein is er het voordeel dat dit nieuwe speeltje stukken minder onderdelen heeft dan een conventionele trein en dus stukken goedkoper in productie en onderhoud is.

Bron: NBC

Fotografie: Imagechina

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk