DRILL & MUSIC SHOW UIT NOORWEGEN TE BRUNSSUM

Een week voor het OLS valt er voor kenners en niet-kenners te genieten van de King’s Guard uit Noorwegen. Een niet alledaags schouwspel van drill en muziek door professionals.

Lambert Rinkens, Landgraaf 20 juni 2019, 20:15

De King’s Guard is op tournee door Europa. Op donderdag 27 juni bezoeken ze de NAVO-basis te Brunssum. Als cadeau aan de Brunssumse bevolking geven zij een aansluitend een show op het Lindeplein.

Topspektakel

De King’s Guard, opgericht in 1856, bestaat uit circa 130 mannen en vrouwen. De eenheid, onderdeel van het Noorse leger, zorgt jaarlijks voor internationale furore met perfect verzorgde uitvoeringen van adembenemende choreografieën van militaire formaties. En voor zover bekend is Brunssum de enige gemeente in de verre omtrek waar dit te zien is.

De show duurt ongeveer een uur. Op muziek van de muziekband laten de leden van de drill band een aantal strak geregistreerde en uitgevoerde oefeningen zien.

Vanaf 16:30 zal het optreden op het Lindeplein plaatsvinden. In verband daarmee zal dit plein dan ook op donderdagmiddag enkele uren voor het verkeer zijn afgesloten.


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk