SVN NIET STERK GENOEG VOOR GELEEN-ZUID IN BESLISSLEND DUEL

Drie keer is net geen scheepsrecht voor SVN/BtB Consultancy. Kansen waren er wel maar die werden helaas niet benut. Een wedstrijdverslag van Math Hoesen.

Landgraaf 17 juni 2019, 18:59

Om 14:30 uur gaf scheidsrechter Verhaag voor ruim 500 toeschouwers het beginsignaal voor deze beslissingswedstrijd. De eerste speldenprikken werden door SVN uitgedeeld. Na een knappe actie van Jasper Braad werd diens schot gestopt door de keeper van Geleen-Zuid, waarna Mitchel Mertens er niet in slaagde om de bal in het doel te werken. Daarna volgde er een fase van gelijkopgaande kansen.

In de 19de minuut was het echter raak. Na een aanval over de rechterkant van Geleen-Zuid belande de bal bij Martijn Lemmens. Hij schoot de bal vanaf rand 16 meter in het doel, Tim Mohnen kansloos achterlatend. In deze fase verloor SVN de slag op het middenveld en in de 27ste minuut was het weer raak. Ook nu weer een aanval over rechts die terecht kwam bij Marco Jevric, de bonkige spits van Geleen-Zuid. Hij ronde via de benen van Tim Mohnen af, 0-2.

Even later een goede aanval van SVN, de bal kwam bij Bob Sangen terecht die het in de korte hoek probeerde. Keeper Maikel Schuffelen van Geleen-Zuid was echter op zijn hoede. De mooiste kans om terug te komen in de wedstrijd volgde in de 40ste minuut.

Na een misser in de defensie van Geleen-Zuid ging Vichy Marchena alleen op de doelman af. Hij legde de bal breed op Raul Erkens die echter te lang wachtte waardoor de keeper kon ingrijpen. Waar Geleen-Zuid zich effectief toonde in het benutten van de kansen, deed SVN zich in deze fase zelf tekort. Toch zou SVN vlak voor rust de belangrijke aansluitingstreffer maken.

Vichy soleerde in het strafschopgebied en werd aangetikt. Scheidsrechter Verhaag wees resoluut naar de stip. Raul Erkens verzilverde koel de strafschop. Rust, 1-2. Dit gaf nog enkele kansen voor SVN in de tweede helft.

SVN begon nog goed na de thee, een goede actie over links van Raul. Zijn schot in de korte hoek werd gestopt door de keeper. Het lukte SVN niet om Geleen-Zuid onder druk te zetten en kansen uit te spelen. Geleen-Zuid bleef relatief eenvoudig op de been en was in de omschakeling zelfs af en toe gevaarlijk. De 1-3 leek dichterbij dan de gelijkmaker.\

Toch kreeg SVN nog een enorme mogelijkheid om een verlenging af te dwingen.AVia een kluts kwam de bal bij Vichy, hij omspeelde de keeper, schoot echter helaas in het zijnet. In de resterende tijd slaagde SVN er niet meer in om Geleen-Zuid in gevaar te brengen. Na enkele minuten blessuretijd barstte het gejuich bij Geleen-Zuid los en stortten de moegestreden SVN-ers teleurgesteld ter aarde.

Zo mislukte ook de derde poging om te promoveren naar de tweede klasse. Maar … deze week volgt poging vier, een herkansing tegen RKSV Volkel. Ook deze wedstrijd zal op neutraal terrein plaatsvinden, datum en locatie laten wij jullie zo snel mogelijk weten.

Rest nog om Geleen-Zuid te feliciteren met hun promotie naar de tweede klasse en FC Hoensbroek te bedanken voor de goede organisatie van deze wedstrijd.

Meer informatie over SVN/BtB Consultancy vindt u op: http://www.svn-landgraaf.nl

Verslag; Math Hoesen

Fotografie: Roger Scholtes

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk