SCHAESBERG HEEFT HET!

2019 is voor meerdere redenen interessant voor Schaesberg.Een van die redenen is dat de Heerlijkheid Schaesberg 400 jaar geleden ontstaan is. En dat wordt nu onder de aandacht gebracht.

Lambert Rinkens, Landgraaf 12 juni 2019, 11:54

In 1619 werd het kleine gehucht D’r Scheydt onderdeel van de heerlijkheid Schaesberg. Om dit te herdenken zal er op zondag 23 juni een historische wandeling plaatsvinden vanuit de Petrus en Pauluskerk in Schaesberg naar Slot Schaesberg.

Met deze wandeling worden de deelnemers mee terug genomen in de tijd. terug in de tijd en terug in het verhaal ‘de Boom’ van de Schaesbergse schrijver Frans Erens, 1857-1935.

In de wandeling staan 1600, 1700, 1850 en 1950 centraal.Bij vertrek ontvangen de wandelaars een leuk vormgegeven boekje met historische feiten en de wandelroute.

Restauratie project Slot Schaesberg

Sinds enkele jaren wordt Slot Schaesberg gerenoveerd. De wandeling is op een wijze georganiseerd die een bijdrage zal leveren aan de restauratie van Slot Schaesberg.

Komende zaterdag, 15 juni, zullen wij meer informatie verstrekken aan de lezers over hoe dit meer precies zal gaan gebeuren.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk