RKSV SYLVIA TIMMERT VERDER AAN DE WEG

Het zijn nog maar twee weken te gaan en het 70- jarig jubileum van Sylvia zal dan volop aan de gang zijn. Maar ook daarna gaat het verder. Vraag is dan hoe?

Lambert Rinkens, Landgraaf 1 juni 2019, 21:04

Pascal Reintjens en Ingo van Deursen zitten al klaar om enkele vragen te beantwoorden over het recente verleden en over, ja inderdaad, het hoe verder?

Pascal en Ingo zijn inmiddels door hun betrokkenheid bij de vereniging goede vrienden geworden. Samen hebben ze jaren achtereen aan de weg getimmerd om de jeugd aan de gang te krijgen en te houden. Inmiddels is Ingo meer het organisatorische gedeelte ingedoken terwijl Pascal nog volop de jeugd traint.

Slechts enkele jaren geleden waren ze samen volop aan het bikkelen met de junioren. “Door mijn kinderen kwam ik bij Sylvia terecht. En dan komt het een van het ander. op een gegeven moment gingen we samen aan de slag.We trainden 4 jaar lang de F. Dat was een hele mooie tijd.Maar ja, bij hield het op gegeven moment op. Ik kon de jeugd te weinig verder leren. Pascal heeft daarin gewoonweg veel meer te bieden. Buiten dat kon ik op organisatorisch gebied veel meer voor de vereniging betekenen.

Beiden hoeven niet lang na te denken bij de vraag wat er zo speciaal is bij de Sylvianen. Bij alle twee komt heel wat los als ze het over Robbie Hintjens hebben. hij was en is zo’n inspiratiebron. Het laat de mannen allesbehalve koud.

Robbie Hintjens is vrij recent helaas overleden. Maar zelfs tijdens zijn chemokuur was hij steevast hier met de club en de leden bezig. Hij bleef er zelfs bij trainen. Robbie is nu nog steeds een enorme motivatie voor heel wat leden. In die geest is er dan ook volkomen terecht het veteranentoernooi naar hem vernoemd. Een echte verenigingsman in hart en nieren.

Hoe verder?

De eerlijkheid gebied om ook de waarheid van de toekomst onder ogen te zien. Zelfs met een bak aan vrijwilligers waar Sylvia gelukkig over beschikt, leden als Robbie Hintjens en ook met een 70- jarig jubileum rest er toch de vraag: hoe verder? Heel wat verenigingen kampen met een probleem: de jeugd.

“Voor de senioren ziet het er best wel positief uit. Daar zit het probleem niet. Bij de jeugd zitten de pupillen goed. Probleem zit in de categorie vanaf de Jo-13. Daar is het verloop groter.”aldus Ingo.

“Daarom zijn we nu ook echt tevreden met het samenwerkingsverband tussen ons, SVN en SV Abdissenbosch. Alle drie worden we daar beter van. Op die manier kunnen we continu de jeugd mogelijkheden, plek, trainingen en wedstrijden te bieden. En dat hebben we nodig om de toekomst te garanderen voor de clubs”, vult Pascal aan.

Conclusie

Nemen we als liefhebber de zaak eens nader onder de loep.

Dat heel wat clubs in zwaar vaarwater zitten lijkt duidelijk. Daar zullen vroeger of later ook gevolgen aan verbonden zijn waar wellicht niet iedereen blij mee is. Ook de schrijver zelf is voorstander van het voortbestaan van zo veel mogelijk clubs.

Iedere club heeft zijn eigen karakter en sfeer. Ze hebben stuk voor stuk een eigen identiteit. Hun eigen verhalen en anekdotes. Hun eigen kantine waar de voetbalpassie bruisde. En menige vereniging is gewoonweg een deel van de wijk. Maar helaas is dat blijkbaar tegenwoordig niet meer voldoende om te overleven.

Nogmaals: menigeen zal er van gruwen (en naar eigen mening terecht), maar de realiteit is dat toekomstige fusies onvermijdelijk lijken.

Vooraleer het echter zo ver is, (er zullen heus nog wel enkele jaren verstrijken), staat er echter nog een knalfeest op het programma met een meer dan mooi programma met enkele fantastische verrassingen daarin verwerkt.

Wordt vervolgd!

Meer informatie over RKSV Sylvia vindt u op: http://www.rksvsylvia.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk