AFTELLEN NAAR TRADITIONELE GROENSTRAATSE MEIWEEK

Volgende week is het dan einde;lijk weer zover: de Groenstraatse Pinksterfeesten gaan dan weer van start. En daar hangt van alles aan vast.

Landgraaf 22 mei 2019,21:24

Nog één week en dan begint in de Groenstraat de Meiweek.

Op donderdag 30 mei beginnen we met het jaarlijkse Spel zonder Grenzen om zo alvast in de stemming te komen. Iedereen is vanaf 12:00 uur van harte welkom op de Kapelweg om ons of de andere groepen aan te moedigen, natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje.

Het ’s avonds wordt om 22:00 uur de Mei-week officieel geopend en zal duren tot zaterdag 7 juni 00:00 uur. Een week waarin de Mei Meisjes Groenstraat, Pumuckels, Muzerkes, de Ouwe en Mei-Jongens Groenstraatvolop strijden om de Den als laatste in hun bezit te hebben en zo de mei-week 2019 te winnen.

Zondag 2 juni trekken we vanaf 10:00 uur door de Groenstraatse contreien voor het ophalen van Eieren en Geld om zo deze mooie traditie in ere te kunnen houden.

maandag 3 juni gaan we de sierden zagen. Deze zal versierd worden met crêpe papier en roosjes. Vervolgens trekken we zaterdag 8 juni vanaf 12;00 rond met de sierden op zoek naar onze nieuwe mei koningin 2019-2020. Alwaar wij samen met de Denzoekers de Den voor het ouderlijk huis rechtzetten.

Dit alles wordt afgesloten met 3 dagen feest in de Groenstraat, het Pinksterweekend. Vrijdag 7 juni zal het Pinksterweekend geopend worden door WAUWbach. Tijdens deze avond spelen er verschillende Bands. naafloop kunt u nog even nagenieten in een van de Afterparty kroegen.

Zaterdag 8 juni komt Partyband Afslag7 de tent op zijn kop zetten. Ze spelen muziek voor jong en oud. Zondag 9 juni staat ons groot Meibal op het programma. De afsluiting van de Meiweek, de Pinksterfeesten en het Feestje van onze nieuwe Mei koningin. Deze avond zal Dizcover er wederom een onvergetelijke avond van maken.

Tijdens deze Traditie kunt u ons volgen op Social Media:

http://www.facebook.com/meijongensgroenstraat/

http://www.meijongens.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk