LANDGRAAFSE VERENIGINGEN DUIKEN THEATER IN

Een vereniging bestaat 129 jaar en gaat dan iets doen wat ze nog nooit in al die tijd gedaan hebben: een compleet eigen avondvullend programma presenteren in het theater. St. Caecilia in nieuw vaarwater.

Lambert Rinkens, Landgraaf 18 mei 2019, 17:56

Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen presenteert voor het eerst sinds haar 129-jarig bestaan een avondvullend theaterprogramma genaamd ‘Het geluk van Limburg’. Met een knipoog naar het boek van Marcia Luyten brengt de harmonie in samenwerking met Jack Vinders en Fer Kousen een muzikale ode aan onze provincie, onze afkomst en het leven.

Ook het Landgraafs mannenkoor St. Joseph, schutterij St. Joseph uit Waubach en toneelvereniging Kiekes Waed verlenen hun medewerking aan deze avond.

Bezoekers kunnen rekenen op een muzikaal verhaal, verteld door Fer Kousen, waarin het Limburg gevoel wordt geprikkeld. Het woelige verleden van onze provincie komt aan bod. Een verleden waarin kerk en religieuze leven lang een belangrijke rol hebben gespeeld. De tweede Wereldoorlog, lokale tradities, cultuur en de periode tijdens èn na de mijnindustrie komen voorbij.

Ook de komst van de AFCENT en AWACS heeft een blijvende invloed achtergelaten op onze grensstreek. De teloorgang van de mijnindustrie ging gepaard met vele uitdagingen, maar uiteindelijk wisten de mensen in onze streek deze uitdagingen aan te gaan en werden nieuwe kansen gecreëerd. Met ‘Het geluk van Limburg’ wordt deze boodschap in muzikale vorm gebracht.

De voorstelling zal plaatsvinden op zaterdag 25 mei om 20:00 uur. Ruim 85% van de kaarten zijn inmiddels in de voorverkoop verkocht. De laatste 90 kaarten à €15,- zijn nu nog te koop via de website van het theater: http://www.plt.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk