INTERNATIONAAL JOURNALISTENVERBOND PAKT EUROPESE BTW-ROOF AAN

Jaarlijks roofden en roven professionele fraudeurs rond de €50 miljard uit de Europese kas. Follow the Money deed als onderdeel van een groep van 35 Europese mediapartners onderzoek.

Lambert Rinkens, 12 mei 2019, 21;34

“Al 25 jaar kampt de Eu met btw-fraude, die belastingbetalers nu 50 miljard per jaar kost. In aanloop naar de Europese verkiezingen verenigden 63 journalisten van 35 media uit 28 EU-landen zich in het onderzoek #GrandTheftEurope@corrective_org@ftm_nl

Er zit namelijk een gigantische weeffout in de Europese btw-systemen, waarvan de fraudeurs op gigantische schaal misbruik van maken. Vandaag startte alle internationale redacties tegelijk met hun actie #GrandTheftEurope om dit bekend te maken en bloot te leggen.

Vreemde zaak

De weeffout maakt het voor de fraudeurs mogelijk om btw terug te vorderen die zij helemaal niet betaald hebben. Het gaat om rond de 50 miljard jaarlijks die, vreemd genoeg , al 25 jaar lang niet aangepakt wordt.

Het volledige artikel hierover, dat in de aanloop naar de Europese verkiezingen vervolgd zal worden, van Follow the Money vindt u op: http://www.ftm.nl

Het artikel werd geschreven door Robert Kosters en Dennis Mijnheer.

Bron: Follow the Money

Afbeelding: Follow the Money

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk