TOM DUMOULIN VERLIEST 28 SECONDEN IN EERSTE RIT

Vandaag werd de eerste rit in de Giro d’Italia verreden. De te kloppen man lijkt de Sloveen Primoz Roglic te zijn, die een eerste mokerslag uitdeelde in de tijdrit van Bologna naar San Luca.

Lambert Rinkens, 11 mei 2019, 22:22

Het was een uiterst korte tijdrit van Bologna naar San Luca van ‘slechts’ 8 kilometer, maar wel eentje die er wezen mocht. Het venijn zat in de staart van deze etappe, de Colle della Guardia. Een klim met een gemiddeld stijgingspercentage van 7% maar wel met hele pittige stukken van 16% ertussen.

Tom Dumoulin moest als eerste aan de bak van het complete rijdersveld. Of het een voordeel is in een tijdrit valt meer dan te betwijfelen. Dumoulin reed allesbehalve een slechte tijd maar uiteindelijk verloor hij wel 28 seconden op de ontketende Sloveen Primoz Roglic die in een bloedvorm verkeerd. Vervelend voor Dumoulin is dat net het tijdrijden zijn specialiteit is. De tijdrit is normaliter het onderdeel waarin hij winst weet te pakken op zijn belagers.

Roglic deelde een ferme tik uit aan alle favorieten. Simon Yates wist de schade nog het meest te beperken. Momenteel lijkt de vraag voornamelijk te zijn hoe lang Roglic deze vorm aan kaan houden. In de verleden week verreden Ronde van Romandië was hij ook al onaantastbaar. De enige hoop voor de anderen is dat hij deze vorm niet vijf weken lang achtereen kan vasthouden.

De rit-uitslag Bologna – San Luca

  • 1 Primoz Rogliz
  • 2 Simon Yates +0.19
  • 3 Vicenzo Nibali +0.23
  • 4 Miguel Angel López +0.28
  • 5 Tom Dumoulin z.t.

Op de foto zien we de Italiaanse tijd- en ook baanrenner Vittorio Adorni die de tijdrit van de Giro in 1965 won. Hij won in die ronde meerdere etappes, drie stuks om exact te zijn. Dat jaar nam hij tevens de eindzege voor zijn rekening.

Fotografie: Wikipedia

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk