PRIMOZ ROGLIC LIJKT GENADEKLAP UIT TE DELEN IN RONDE VAN ROMANDIË

De vierde etappe voerde de renners van Lucens naar Torgon. De ingekorte rit viel ten prooi aan de oppermachtige Roglic die in een bloedvorm verkeerd. De eindzege kan hem bijna niet meer ontgaan. Een samenvatting.

Lambert Rinkens, Landgraaf 4 mei 2019, 21:24

De vandaag verreden rit had eigenlijk een stuk langer moeten zijn. Het peloton bevindt zich echter in Zwitserland en daar sneeuwde het vandaag op een hoogte die de renners wel moesten nemen. Met de gezondheid van de coureurs in gedachte werd de etappe dus ingekort.

Het einde van de etappe moest voor vuurwerk zorgen. Een pittige klim over een lengte van 12 kilometer met een gemiddelde stijging van 8 %. Daar zouden de concurrenten van Primoz Roglic in de aanval moeten gaan om de voormalige schansspringer van een zo goed als zekere eindzege af te kunnen houden.

Een kopgroep van 8 man begon met een voorsprong van iets meer dan 1 minuut aan de laatste klim. De groep viel uiteen en werd een voor een opgeraapt door het sterk uitgedunde peloton van nog 25 renners waaronder wel alle topfavorieten.

De renners wachten en wachten met hun aanval. Uiteindelijk kwam die er wel maar bleek absoluut niet voldoende om Roglic te doen kraken. In tegendeel. Hij zette uiteindelijk een sprint in die niet te volgen was en verzekerde zich zo van èn de rit- èn de waarschijnlijke eindoverwinning in deze Ronde van Romandië.

Morgen is er nog een afsluitende tijdrit en dat is precies een kolfje naar de hand van Primoz Roglic die op dit moment meer dan klaar lijkt voor de op 11 mei startende Giro d’Italia.

De uitslag

  • 1 Primoz Roglic (Slo)
  • 2 Rui Costa (Por) z.t
  • 3 Geraint Thomas (GB) z.t
  • 4 Michael Woods (Can) z.t.
  • 5 David Gaudu (Fra) z.t.

Het klassement

  • 1 Primoz Roglic (Slo)
  • 2 Rui Costa (Por) + 0.12
  • 3 David Gaudu (Fra) +0.16
  • 4 Geraint Thomas (GB) +0.26
  • 5 Felix Grossschartner (Oos) +0.26

Fotografie: AFP


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk