RONDJE ROMOT – ROMONT IN RONDE VAN LOMBARDIJE

Wederom doet het Franse rennerstalent David Gaudu van zich spreken. Nu nam hij de derde etappe voor zijn rekening. Een ritoverzicht.

Lambert Rinkens, Landgraaf 3 mei 2019, 22:35

Het is al eerder gemeld: Frankrijk heeft er een groot talent bij gekregen. David Gaudu doet in deze Ronde van Romandië opnieuw goede zaken. Ditmaal legde hij beslag op de ritzege door middel van een sprint.

Romont – Romont

Het parcours is vandaag ronduit heuvelachtig te noemen.Start is in Romont en daar eindigden de renners vandaag dan ook. Na bijna 160 kilometer mogen de renners nog een keer in de beugels voor een aardig steile slotklim.

De koers

Het peloton neemt 30 kilometer de tijd om warm te draaien. Dan ontsnapt er een groep van acht man onder aanvoering van de eerdere klassementsleider Tratnik. Onder andere Thalmann, Amador en Albasini zijn ook van de partij.

Het peloton laat ze echter niet verder dan 1 minuut gaan. dat Albasini mee is doet deze groep vluchters eigenlijk de das om. Reden is dat Albasini maar op 1 minuut van leider Roglic staat. Ook nadat de groep weer door het peloton is opgeslokt, wat pas op 18 kilometer van de finish gebeurt, is de voorsprong van de vluchters nooit echt verder dan de minuut geweest.

De Ghendt plaatst op 7 kilometer van de meet een aanval en kan die 3 kilometer lang volhouden. Einde droom van een ritzege voor hem vandaag.

In de laatste steile kilometer neemt Geraint Thomas het voortouw. Maar ondanks zijn inzet is de zege wederom niet voor hem. Bovendien schiet hij voor de eindsprint ook nog met zijn voet uit het pedaal. Dat kan dus ook bij de beste gebeuren.

Er is maar een man de beste vandaag: David Gaudu. Die sprint het snelst in deze rit. Eergisteren versloeg hij Rui Costa in de sprint en dat kunststukje herhaalt hij vandaag. Met bijna een fietslengte schiet hij als winnaar over de meet. Costa volgt hem als tweede en Roglic neemt het zekere voor het onzekere en eist plek drie voor zich op.

De uitslag

  • 1 David Gaudu (Fra)
  • 2 Rui Costa (Por) z.t.
  • 3 Primoz Roglic (Slo) z.t.
  • 4 Michael Woods (Can) z.t.
  • 5 Felix Grossschartner (Oos) z.t.

Het klassement

  • 1 Primoz Roglic (Slo)
  • 2 David Gaudu (Fra) +0.06
  • 3 Rui Costa (Por) +0.08
  • 4 Felix Grossschartner (Oos) +0.19
  • 5 Geraint Thomas (GB) + 0.20

Fotografie: Reuters


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk