JONGE GAUDU WINT NIET MAAR BREEKT WEL DOOR IN ROMANDIË

De eerste etappe in de Ronde van Romandië was een zeer mooie en spannende rit met een dubbelslag voor Roglic. David Gaudu zette vandaag een uitroepteken achter zijn naam.

Lambert Rinkens, Landgraaf 1 mei 2019, 21:58

La Chaux – de – Fonds is hèt centrum voor Zwitserse, meestal voor een normaal mens niet te betalen, uurwerken. Maar ja, voor Primoz Roglic tikte het klokje vandaag precies op tijd en vooral zoals hij en zijn ploeg het wilden. En de ritzege en plek 1 in het voorlopig klassement na een zinderende finale.

De rit Neuchãtel – La Chaux – de – Fonds

De renners kregen vandaag zo ongeveer meer kilometers bergop voor hun kiezen dan de afstand van Neuchãtel en La Chaux – de – Fonds ver is. Vijf hellingen waarvan de Col de Tourne de pittigste genoemd mag worden met 14.6 kilometer bergop à 5 % gemiddeld.

Op de slotklim worden de laatste vluchters ingerekend en daar blijft het niet bij. Emanuel Buchmann zet er de sokken in en krijgt gezelschap van badilatti en Zoidl. Laatste twee kunnen echter niet bij hem blijven. De Duitser zet in zijn eentje de aanval voort. Geraint Thomas gaat er achteraan en furieus mogen we wel zeggen.

Zijn aanval is echt pittig. Gaudu en Woods kunnen pas 11 kilometer voor de meet bij hem aanpikken. Gezamenlijk haalt het drietal dan Buchmann bij op de Crêt du Locle. Enkele minuten later sluit de eerste groep van het uiteen geplofte peloton bij hen aan.

David Gaudu is nog piepjong maar hij trekt dan serieus ten strijde. Te optimistisch blijkt zijn aanval. Maar dat is achteraf bezien. Nadat hij bijgehaald is gooit Zakarin er een aanval in en Tourwinnaar Thomas dendert weer daarover heen. Maar zelfs die redt het niet. Het komt aan op een sprint. Primoz Roglic wint met een driekwart fietslengte op ….. David Gaudu die nog voor Rui Costa over de meet snelt.

David Gaudu maakt forse sprongen

Nu wordt er wel vaker over aanstormend talent gesproken en als toetje wachten en hopen de Fransen dan weer op hun beurt op een talent dat de Tour eindelijk weer aan Frankrijk schenkt. David Gaudu zou dit echter wel eens kunnen worden. Zijn tijdrit van gisteren was meer dan redelijk te noemen en vooral gezien zijn leeftijd.

Kijken we dan naar zijn nog jonge rennersverleden bleek hij bij de ‘beloften’ en bij de Franse Ronde van de Toekomst beide malen als winnaar uit de bus te komen.

Vandaag liet hij als jongeling wederom zien dat er wel degelijk een veel grotere toekomst in hem schuilt dan je bij het zien van dat kleine en ranke rennerslijf zou verwachten. Een stevige aanval in de slotfase die verraad dat er genoeg inhoud is en op het eind een hele mooie sprint in de benen. Een renner om in komende jaren tijdens de echt grote rondes in de gaten te houden.

Klassement na 1ste etappe Ronde van Romandië

  • 1: Primoz Roglic (Slo)
  • 2: Rui Costa (Por) +0.10
  • 3: David Gaudu (Fra) +0.12
  • 4: Geraint Thomas (GB) +0.13
  • 5: Carlos Betancur (Col) +0.14


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk