CARA, DE SNJORGEN, EEN BOSELF,BEVERS EN WELPEN BIJ ST. TARCICIUS

Jongstleden 13 april was het dan zover: de Bevers en de Welpen van Scouting St. Tarcicius vertrokken naar Speeltuin Kitskensberg in Roermond om Cara de boself te helpen.

Landgraaf, 29 april 2019, 20:19

Cara houdt met toverkracht de natuur schoon. De Snjorgen, rare wezens die van afval houden, hadden Cara’s ketting gestolen. Die ketting zorgde voor de magie waarmee Cara de natuur schoon hield.

Door allerlei opdrachten te doen konden de Bevers en de Welpen kralen verzamelen om een nieuwe ketting voor Cara te maken. De opdrachten liepen uiteen van een doolhof vol paddenstoelen tot het maken van olifantenkeutels (eieren omwikkeld met aarde en aluminiumfolie en dan gekookt op het kampvuur).

Natuurlijk waren er ook de opdrachten waar je iets leerde: welke soorten bijen wonen in een korf en wat is hun taak? Hoe sorteer je afval?

De dag was vrij koud en er was een beetje sneeuw. Ondanks dit hadden wij een hele leuke dag.

Tikkeltje fris maar wel een kei gezellige en spannende dag met St.Tarcicius.

Toen op het einde iedereen alle kralen bij elkaar gebracht hadden, bleek ook Cara’s ketting erbij te zitten. Zo kon cara de natuur weer schoon houden en konden de Bevers en Welpen moe maar voldaan weer naar huis met de bus.

Wij als staf maakten er daarna nog een gezellige afsluiter van deze dag van bij het kampvuur. Op naar het volgende avontuur bij en met Scouting St. Tarcicius.

Koninklijke onderscheiding

Er was nog meer goed nieuws te melden: scoutsleidster Anja Habets heeft uit handen van burgemeester Som een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen voor haar inspanningen voor de vereniging. Alle leden, leiders en vrijwilligers feliciteren Anja hiermee van harte!

Met dank aan Koen Bloemen voor de ingezonden kopij.

Meer informatie over deze scouting vindt u op: http://www.tarcicius.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk