‘HAAI VAN MESSINA’ SLAAGT NIET IN MISSIE TOUR OF THE ALPS

Vincenzo Nibali, ‘de haai van Messina’, is niet in zijn missie geslaagd de afgelopen dagen. Dit zegt echter meer over de nummer 1 van de Tour of the Alps dan over hem.

Lambert Rinkens, Landgraaf 26 april 2019, 17:31

De bijnaam ‘Haai van Messina’ komt niet uit de lucht vallen. Dat doen bijnamen in de sport zelden of nooit. Waarom de Haai? Zijn stijl is ronduit aanvallend te noemen. De 34-jarige renner valt aan en wordt teruggepakt, valt weer aan en nog eens en nog eens. Hij mag terecht een van de meest strijdlustigste renners van de afgelopen jaren genoemd worden.

In de nu verreden Tour of the Alps reed hij als vanouds met de voor hem typische aanvalsdrift. Bergop steeds weer in de aanval tot dat de tegenstander kraakt en zijn wil gebroken is. Zo won hij als een van de weinigen de Tour de France, de Vuelta en tweemaal de Giro d’Italia. De vierdaagse Italiaanse rittenkoers Tour of the Alps kon hij nu echter niet op zijn naam zetten.

Nieuwe lichting staat op

De Haai viel keer op keer aan. Daar lag het niet aan. Het was de wisseling van de wacht. Hier worden renners ouder en daar breken de jongeren door. Twee nieuwe talenten wisten in de Tour of the Alps de stap te maken: de Rus Sivakov en de Brit Geoghegan Hart. Beiden van Team Sky, namen respectievelijk plek 1 en 2 van de koers in beslag.

Ondanks alle ervaring en strijdlust bleken zij bestand tegen alles wat het peloton en favorieten te bieden hadden. Team Sky blijkt heel goed in de toekomst geïnvesteerd te hebben. De 21-jarige Sivakov won vandaag zijn zijn eerste grote profkoers en zal waarschijnlijk in de komende jaren uitgroeien tot een hele grote.

De in Italië geboren Russische Pavel Sivakov is net 21 en tekende in 2017 een driejarig contract bij Team Sky. In de afgelopen jaren bleek hij over genoeg talent te beschikken in meerdaagse rittenkoersen, klimmen en tijdrijden. Wel degelijk een coureur om dus in de komende jaren in de gaten te houden bij de grote rondes.

Luik-Bastenaken-Luik en Giro d’Italia

Komende zondag staat de oudste, La Doyenne, van alle klassiekers Luik-Bastenaken-Luik, op de kalender. Vicenzo Nibali, Tom Dumoulin, Valverde en de in bloedvorm zijnde Julian Alaphilippe zullen er als favorieten aan de start verschijnen.

Voor de twee eerst genoemden geldt echter dat zij klassementsrenners zijn. Voor hun is La Doyenne meer een test en voorbereiding dan wat anders. Natuurlijk zullen zij de op winst pakken indien mogelijk. Het is veel eerder kilometers maken en kijken hoe de vorm echt is als voorbereiding op de Giro.

De Giro start op 11 mei met een korte klimtijdrit van Bologna naar San Luca over een afstand van 8 kilometer. De Haai van Messina en Tom Dumoulin zullen daar voor het met mekaar in de sportieve clinch liggen.

Afbeelding: ANP

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk