DE ROMEINENWEEK ‘IN HET SPOOR VAN HET AMULET VAN DE LICHTENBERG’

Een bijzonder Landgraafs Via Belgica verhaal met iets extra’s. Dat beloofd de editie van de Romeinenweek van dit jaar.

Landgraaf 23 april 2019, 22:48

Wie graag te voet of met de fiets van de natuur en het cultureel erfgoed in eigen woonomgeving kan en wil genieten, is daar de gelegenheid voor om dit op een extra bijzondere manier te doen.

De route is gebaseerd op het door de Stichting Linea Recta Landgraaf uitgegeven boek “Het amulet van de Lichtenberg’ waarin de Romeins historische feiten van Landgraaf, tussen Leenhof en Rimburg aan- en langs de Via Belgica worden uitgelicht.

Deze speciale tocht onder begeleiding van de auteur, een deskundige gids, heeft een onderhoudend en educatief karakter en is goed toegankelijk voor jong en oud en voor de Scootmobiel gebruiker.

Lees verder onder de afbeelding

Op enkele locaties aan deze route worden er geschilderde werken geëta;leerd uit de tentoonstelling ‘Vise Versa’ van kunstenaar John van den Berg gerelateerd aan locaties uit het boek.

derelname aan deze activiteit is gratis, met het max aantal deelnemers van 15 per tocht omwille van veiligheid en kwaliteit. Aanmelden noodzakelijk!

Dit kan door het volgende email adres over te nemen : info@vialinearecta.nl of te bellen naar; 06 182 06 112.

Vertrek om 10:30. startpunt: Oefenbunker, Heerlenseweg 162, 6371 HX Landgraaf. Wandeltocht: 4 en 11 mei. Fietstocht: Zondag 5 en 12 mei. Eindpunt: Café d’r Eck, Brugstraat 16, 6374 LV, Landfraaf.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk