ISRAËLISCH BESCHIET WEDEROM PARA-MEDICI EN JOURNALISTEN IN GAZA

Het Israëlich leger heeft vandaag wederom medisch personeel en journalisten beschoten tijdens protesten in de Gaza strook. En àlweer moet er dan helaas bij vermeld worden. En ook wederom ongestraft.

Lambert Rinkens, Landgraaf 19 april 2019, 23:04

De droevige teller staat inmiddels op 272 gedode Palestijnen en ruim 16.000 gewonden. Israëlische scherp- en sluipschutters schieten met scherp en met verboden kogels op met stenen gooiende demonstranten. Maar daar stopt het Israëlisch leger niet bij.

Verleden jaar was de 21- jarige Razif Najar nog een van de dodelijke slachtoffers. Ook zij behoorde, duidelijk herkenbaar, tot het aanwezige medisch korps.

De Israëlische soldaten schieten ook al sinds jaar en dag op medisch personeel èn ook op journalisten. En beide groepen zijn meer dan duidelijk herkenbaar als zijnde medisch personeel en journalisten.

Alle genoemde zaken zijn volgens internationaal recht verboden. Het met scherp schieten op demonstranten is buiten proportioneel en het beschieten van medisch personeel en journalisten is ook verboden. Het zou eigenlijk niet eens vermeld hoeven te worden maar blijkt helaas wel nodig.

Tot op heden komt Israël echter ongestraft met deze misdaden weg.

Bron: Palestine Post 24

Afbeelding: Palestine Post 24

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk