OUD-PRESIDENT PERU DOET ZELFMOORDPOGING BIJ POLITIE-INVAL

De voormalige president van Peru heeft een zelfmoordpoging ondernomen toen de politie bij hem het huis binnenviel om hem te arresteren wegens betrokkenheid in een grootschalige corruptie zaak.

Lambert Rinkens, Landgraaf 17 april 2019, 17:11. Bijgewerkt 18:01

Toen de politie bij oud-president Garcia binnenviel heeft deze het pistool genomen en een poging ondernemen om zichzelf te doden. Hij werd al langere tijd ervan verdacht bij een van de, zo niet de, grootste corruptie zaken van Zuid-Amerika betrokken te zijn.

Dit grootschalig onderzoek, genaamd ‘operatie Wasstraat’ loopt door het complete continent. Argentinië, Colombia en Ecuador zijn slechts enkele van de betrokken landen. Het Braziliaanse bouwbedrijf Odebrecht heeft ettelijke top-politici in aardig wat landen weten te corrumperen.

Vrij recent, imn 2018, probeerde de 69-jarige Garcia nog asiel aan te vragen in Uruguay. Uruguay ging hier echter niet in mee. Nu poogde de politie hem thuis in Lima te arresteren voor de lopende camera’s van tv zender ATV. Daarop sloot Garcia zich in een kamer op en schoot zichzelf neer.

Inmiddels is bekend geworden dat oud-president Alan Garcia aan zijn verwondingen is overleden.

Praten over zelfdoding kan bij de hulp- en preventielijn ‘Zelfmoord? Praat erover.’ Telefoonnummer; 0900 0113 of http://113.nl

Bron: Twitter. Fotografie: AFP

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk