EREBURGERSCHAP VOOR SOLDATEN VAN BRUNSSUMS EREVELD

Een ‘ereveld’ met historie te Brunssum. Het Ereveld zal binnenkort echter nog meer betekenis gaan krijgen dan het nu al heeft. De Britse gesneuvelden zullen het Ereburgerschap van Brunssum ontvangen.

Landgraaf 17 april 2019, 17:52

De 328 Britse gesneuvelden zullen dit jaar nog het Ereburgerschap ontvangen van de gemeente Brunssum. Zij liggen allemaal begraven op het Brunssum War Cemetery.

Met deze toekenning wil de gemeente brunssum de diepe dankbaarheid tot uitdrukking brengen voor het offer dat deze mannen 75 jaar geleden brachten voor onze vrijheid. De bij behorende versierselen zullen worden uitgereikt tijdens een plechtigheid op donderdag 19 september 2019 ter gelegenheid van de Brunssumse bevrijding destijds.

Het midden in een woonwijk gelegen Brunssum War Cemetery was het eerste Commenwealth ereveld in 140 landen waarvan alle graven door lokale burgers geadopteerd werden. De gemeente Brunssum adopteerde het graf van de enige Onbekende Soldaat op dit Ereveld.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk