KONINKLIJK GEBAKKEN IN HET BAKKES TE RIMBURG

Zondag 28 april gaan de vrijwilligers van ’t Bakkes aan de slag op koninklijke wijze. Dat beloofd dus spektakel voor de smaakpapillen. Maar er is meer.

Landgraaf 16 april 2019, 19:40

’t Bakkes laat het volgende weten: ” Jammer, de Rijksvoorlichtingsdienst heeft laten weten dat de koning niet in de gelegenheid is om op zondag 28 april naar ’t Bakkes in Rimburg te komen. Hij zou wel graag willen want hij heeft al veel goeds gehoord over die met hout gestookte oven en die heerlijke vlaaien en broden.

Maar ja, daags na zijn verjaardag is hij nu eenmaal druk met het uitpakken van alle cadeau’s. Dat is traditie, dat hij dan alle bloemen in de vazen zet en de cadeaubonnen sorteert. En aan een traditie willen de vrijwilligers van ’t Bakkes niet tornen.

Wat zij zelf doen is immers ook traditie: vlaaien en broden bakken in een ouderwetse bakoven. En op zondag 28 april gaan zij dat doen, en ook nog eens veel oranje abrikozenvlaaien. Al is het niet voor de koning zelf, dan voor zijn talrijke onderdanen.

U bent van harte welkom, tussen 13.00 en 17.00 uur. Voor een stuk vlaai, een snelle snee lekker Rimburgs brood, ontmoeting, gezelligheid en misschien levende muziek. ’t Bakkes is nog in onderhandeling met een toporkest. Voor de rest hopen wij alleen nog op goed weer. Zou het die dag erg nat of koud zijn, dan kan het bakken voor de koning en zijn onderdanen niet doorgaan. Kijk bij twijfel op de website: http://www.bakkesrimburg.nl

’t Bakkes Rimburg, Kapelweien 2d, Landgraaf

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk