ALZHEIMER GAAT FORS TOENEMEN IN KOMENDE JAREN

Het aantal mensen met dementie groeit helaas gestaag. En ook in Parkstad zal het aantal stijgen. Fors zelfs.En dat heeft gevolgen, ook juridisch.

Lambert Rinkens, Landgraaf 13 april 2019, 19.19

Op dit moment wonen er 5.300 mensen met dementie in Parkstad. Dit aantal zal stijgen tot 8400 in 2040. Een fikse stijging dus die veel ingrijpende gevolgen heeft.

Mensen raken de regie over hun eigen leven kwijt.Iedere keer opnieuw is het een uitdaging om mensen ,met dementie zo veel mogelijk de eigen regie te laten behouden. En dat geldt ook voor het juridisch gedeelte. Het is dus van belang om over deze aspecten goed geïnformeerd te zijn en indien nodig ook zaken vast te laten leggen.

Maar wat zijn deze juridische aspecten en hoe moet ik deze voor mij zelf en voor mijn partner regelen? Goed om daar op tijd aandacht aan te schenken.

Er zal een informatieavond/lezing gehouden worden over dit thema door Marjolein Haasbroek, voormalig juridisch medewerkster van Alzheimer Nederland.

De bijeenkomsten vinden plaats in de grote recreatiezaal van zorgcentrum Tobias, Piet Malherbestraat 2 te Heerlen. De zaal is open vanaf 19.00 uur. het programma is van 19.30 tot 21.30 uur. Entree, koffie en thee zijn gratis en van te voren aanmelden is niet nodig. Ook is er een uitgebreide informatiestand met boeken, Dvd’s en brochures e.d. aanwezig in het Alzheimer Café. Deze zijn gratis te lenen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thijs peters, tel: 045 5416 248 of het secretariaat, tel: 06 133 65 008

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk