IVORA GORISSEN BLIJKT LIMBURGSE TOPPER IN VOORLEZEN

Op maandag 8 april was er de Limburgse finale van Read2Me in de Oranjerie te Roermond. En wat blijkt? Brandenberg leerling Ivora Gorissen toonde zich een meesterlijke voorlezer. Een impressie.

Brandenberg leerling Ivora Gorissen wist zich in Roermond mooi op de kaart te zetten. De eerstejaars leerling van het Landgraafse beroepscollege scoorde uitstekend in de bekende Read2Me voorleeswedstrijd waaraan duizenden leerlingen meedoen.

Read2Me is de voorleeswedstrijd voor brugklassers. De eerstejaars lezen elkaar fragmenten voor uit jeugdboeken. Leerlingen van alle schooltypen kunnen meedoen met deze voorleeswedstrijd die uit meerdere rondes bestaat.

Het begint op school (in de klas en tussen de klassen). Daarna lokaal in de bibliotheek. En nu nam Ivora deel aan de Limburgse finale. Ivora las een stuk voor uit het boek Bibi van Caja Cazamier en wist de jury te imponeren.

De jury bestond onder andere uit de bekende kinderboekenschrijver Jaques Vriens en Lex Uiting, die bekend is als presentator, acteur en programmamaker.

Ivora Gorissen maakte een sterke indruk op deze jury. Een citaat uit het juryrapport: “We hebben vandaag de nieuwe Chantal Janzen gezien! En wat een talent voor het echt beleven van het verhaal heeft ze.”

De Brandenberg leerlinge wist een knappe vierde plaats te halen en daarmee liet zij enorm veel deelnemers achter zich. Een meer dan respectabele prestatie van Ivora Gorissen. Chapeau!

Meer informatie over Beroepscollege randenberg vindt u op: http://www.brandenberg.bcpl.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk